LBKR Webinar

LBKR Webinar

Donderdagavond 7 Mei jl. heeft LBKR een Q&A-webinar georganiseerd voor leden rondom de herstart van rijlessen welke vanaf a.s. 11 Mei weer mogelijk zijn. 

Het was een succes, verteld Jos Post, voorzitter van de branchevereniging: “We gaan hiermee door, het is goed om met leden in gesprek te zijn. De aanwezige leden waarderen het. Er waren alleen maar positieve geluiden te horen. En er leven echt veel vragen. Ook is er ruimte voor het delen van de zorgen die mensen zeker hebben.”

Er zijn een aantal zaken aan de orde gekomen naar aanleiding van het protocol “ Veilig Werken Protocol Rijscholenbranche”. Verder zijn er ook diverse andere vragen behandelt. Onderwerpen die ter sprake zijn gekomen waren o.a.:

Er is wezenlijk niets veranderd aan het risico op besmetting. Vrees daarvoor is dus terecht.  Laten we dan ook echt voorzichtig zijn. Maar laat je niet leiden door angst. Maatregelen die we moeten nemen, nemen we in verantwoordelijkheid.

Maak de rijlessen langer, zodat je minder verschillende contactmomenten hebt per dag.

Er komt een contactpunt waar leden gecertificeerde middelen voor desinfectie en reiniging kunnen aanschaffen. Ook komt daar een advies uit welke middelen geschikt zijn voor veelvuldig reinigen en desinfecteren van kwetsbare interieurdelen en bekleding.

De LBKR adviseert leden om het tarief met tenminste 10% te verhogen i.v.m. de coronamaatregelen. Je bent extra tijd kwijt met luchten, leeg rijden, en ook de inkoop van de materialen, aldus een woordvoerder.

Er wordt uitgezocht hoe het met de steunmaatregelen vanuit de overheid zit als je nog niet gaat/kunt gaan rijden op 11 mei.

Laten we als LBKR een verschil maken binnen de branche en verantwoord omgaan met de situatie.

Nieuw Webinar:
Aanstaande Donderdagavond 14 Mei om 19.00u komt er een vervolgmeeting voor leden waarin ook CBR-maatregelen worden besproken. Daarnaast vindt er een actieve evaluatie plaats van de dan achterliggende week. 

Vandaag 8 Mei om 19.00u is er een nieuwe open O&A-webinar. Deze is toegankelijk voor iedereen. Iedereen is welkom met zijn of haar vragen.
Bert de Weerd, mede-initiatiefnemer en actief bestuurslid sinds de oprichting: “Wij zijn altijd een actieve club geweest, vanaf dag één. Achterover zitten ligt ons niet zo. En we maken er geen geheim van dat lid worden van onze actieve club heel welkom is. Er gebeurt veel.”

De link naar het open webinar is  https://us02web.zoom.us/j/85784060492?pwd=bmxrL3hhT3V0blV4NU1CREtDSVdqUT09

Mensen kunnen alvast vragen insturen op info@lbkr.nl zodat de vragen vast gefilterd en uitgezocht kunnen worden. “We doen ons best om alle vragen te beantwoorden.” 

Hartelijke groet,
Beroepsvereniging LBKR

Namens deze, Leendert Roos