Over ons

Wie zijn wij?

De vereniging bestaat uit actieve, enthousiaste rijinstructeurs met passie voor het vak en is ontstaan uit onvrede over het huidige WRM bijscholingssysteem. Met name in relatie tot de sanctie op de huidige praktijkbegeleiding. Door ons toedoen kreeg dit in de Tweede Kamer al heel wat aandacht met als gevolg dat de sanctie na het ingaan van de gewijzigde WRM (wellicht 1 januari 2020) een educatieve sanctie wordt. De rijinstructeur raakt het pasje na een derde onvoldoende praktijkbegeleiding dus niet meer kwijt maar gaat een extra bijscholingstraject in zodat hij zijn werk kan blijven doen. Aan een goede invulling van deze vernieuwde sanctie wordt momenteel nog hard gewerkt.

Gesprekken met de politiek, brancheverenigingen, instructeursopleidingen, IBKI en CBR staan dan ook regelmatig op de agenda. Deze gesprekken beperken zich intussen niet meer tot de vernieuwde WRM maar gaan onder andere ook over de wachttijden voor rijexamens en de problematiek bij de medische afdeling van het CBR.

 

Ons bestuur overlegt regelmatig over oplossingen die de kwaliteit van onze branche bevorderen en we  zetten ons in voor een eerlijk bijscholingssysteem, zowel theoretisch als praktisch. Dit past prima in een kwaliteitsregister. Eind 2018 is er in de tweede kamer een een motie aangenomen die pleit voor een rijscholenregister.

Wij werken hard en transparant

LBKR: Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche