Motorrijlessen weer toegestaan

Motorrijlessen weer toegestaan

Motorrijles is weer landelijk toegestaan. Dat concluderen het Veiligheidsberaad en ministers Van Nieuwenhuizen (IenW) en De Jonge (VWS). Wel moeten tijdens de rijles de coronamaatregelen in acht worden genomen, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

Vandaag is bekend gemaakt dat de motor- en bromfietsrijlessen vanaf morgen weer hervat mogen worden. Afgelopen week nam veiligheidsregio Groningen al het besluit om motorrijlessen toe te staan. Dat zorgde voor veel commotie. Omdat hierna meerdere veiligheidsregio’s dit besluit over namen hebben LBKR, FAM, VRB en BOVAG bij het ministerie aangedrongen op een landelijke richtlijn. Wel moet de afstand van 1,5 meter in acht genomen worden en de bekende hygiënemaatregelen. De examens van deze categorieën worden in de loop van volgende week weer afgenomen. Houd de berichtgeving hierover in de gaten.