Verbod op rijlessen

Verbod op rijlessen

>>> Maatregelen verlengd tot 28 april 2020 <<<

De genomen maatregelen i.v.m. het Coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april 2020.
Dit heeft het kabinet in een persconferentie van dinsdag 31 maart j.l. bekend gemaakt.

———

In de aanvullende maatregelen van 23 maart in de strijd tegen het Coronavirus staat het zwart op wit. Het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Dat geldt ook voor rijinstructeurs. Toch rijles geven kan een boete opleveren. De maatregel geldt voor alle categorieën. De aanvullende maatregelen die het kabinet genomen heeft gelden in ieder geval tot en met 6 april.

Er heerste veel onduidelijkheid in de rijschoolbranche. Was rijles geven wel of niet toegestaan. Met de nieuwe maatregelen van maandag 23 maart en de nadere verklaring van 24 maart is het nu heel duidelijk. Het geven van rij-instructie is aangemerkt als contactberoep. Daarom mogen alle rijscholen in ieder geval tot 6 april geen rijlessen aanbieden. Dat geldt voor alle categorieën. Uiterlijk 6 april wordt besloten over het al dan niet verlengen van de maatregel.

Zie ook het artikel op Rijschoolpro: https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/03/25/eindelijk-duidelijkheid-verbod-op-rijlessen/