Ophef over artikel Telegraaf

Ophef over artikel Telegraaf

Er is de afgelopen dagen veel ophef ontstaan over een artikel in de Telegraaf met als kop “CBR vertrouwt op afrijden met folie”.

Ongetwijfeld hebben jullie allemaal vernomen van het artikel in de Telegraaf en diverse andere media van Alexander Pechthold en Ruud Rutten.
Pechtold heeft aangegeven niet langer te willen wachten op actie van I&M over onze branche en het afnemen van rijexamens. Samen met FAM, CBR, LBKR, BOVAG, en VRB hebben wij ettelijke protocollen geschreven. Bv. voor de instructeur, de kandidaat, het leslokaal enz. vervolgens hebben wij in werkgroepen uitgewerkt hoe gefaseerd weer op te starten op het moment dat het kabinet hiervoor groen licht geeft. Een van de door het CBR en FAM genoemde opties zijn zoals jullie weten folie in de C en mogelijk ook in de B voertuigen. De Telegraaf heeft dit echter zo expliciet opgepakt dat het er op leek dat wij volgende week allemaal met schermen rondrijden. Dit gaat niet gebeuren! allereerst zal het verhaal van Mark Rutte vanavond erg belangrijk zijn. Vervolgens moeten wij als branche gaan kijken waar onze kansen liggen. Daarna zullen we weer met I&W en RIVM aan tafel moeten want Mark Rutte gaat echt niet specifiek in op de rijschool branche. Wat jammer is aan het verhaal in de Telegraaf dat het eigenlijk alleen maar gaat over spatschermen in de voertuigen.

De boodschap is eigenlijk, er zijn veel mogelijkheden en spatschermen zou er een kunnen zijn. Maar starten met bv theorie, toets besloten terrein Code 95 A en AM BE en C zullen als eerste aanbod komen kwam er eigenlijk totaal niet uit.

Dus koop nog niks. Laat nog niks inbouwen. Wacht af tot vanavond of Mark Rutte wel of geen stappen wil maken en dan kunnen wij weer verder met onderzoek naar de mogelijkheden per 29 april, begin mei, of zelfs nog later.

Met vriendelijke groet,
Jos Post